Az Euro-Purator Kft. manuális ürítésű zsírfogói az épületgépészetben
2015. augusztus 18. 13:43Kis- és nagykonyhák, húsfeldolgozó üzemek, konzervgyárak és hasonló technológiai folyamatok különböző mértékű állati és növényi eredetű zsírokkal és olajokkal terhelt szennyvizet bocsátanak ki. Ezen szennyvizekből a szennyvíztisztítóra, illetve a csatornába eresztés előtt zsírleválasztásra van szükség, különben a kihűlő zsír a csővezetékek falára lerakódva csökkenti az átfolyási keresztmetszetet, mely idővel duguláshoz vezet, továbbá kedvezőtlenül befolyásolja a szennyvíztisztító működését is.
A zsírleválasztó berendezéseket a tisztítandó szennyvíz keletkezési helyéhez lehető legközelebb eső fagymentes helyen kell felállítani. Ezzel minimálisra csökkenthető a zsírleválasztó előtti csőszakaszon a lerakódás.
A leválasztó berendezések kizárólag szerves zsírokat képesek leválasztani (növényi és állati), mint napraforgó-olaj, margarin,vaj, faggyú, stb., emulziós anyagok leválasztására nem alkalmasak.
A zsírfogók teljesítménye nagyban függ a szennyvíz terhelésétől. Vendéglátó egységek, büfék, éttermek és oktatási intézmények konyháinál más és más terhelésnek vannak kitéve a zsírfogók.
Bevásárló központok büféinek, gyorséttermek szennyvizének tisztítására elegendő a mosogató vagy pult alá telepíthető integrált iszapfogóval és közvetett zsírlefejtővel rendelkező ECOLIP MINI zsírfogónk. A kis méretű korrózióálló acél leválasztó berendezés szögletes elrendezésű, mely kis tömeggel és kis helyszükséglettel rendelkezik. Utólag is beépíthető. A zsírlefejtő segítségével a karbantartás leegyszerűsödik, a kellemetlen szaghatások elkerülhetőek.
Éttermek, oktatási intézmények nagykonyháiban a kisebb zsírfogóktól egészen a központi, nagy teljesítményű zsírfogókig választhatnak az érdeklődök a palettánkból . Az épületgépészetben a műanyag aknás zsírleválasztók telepítése a jellemző.
Új fejlesztésű műanyag tartályos, hengeres alaptestű ECOLIP-K termékcsaládhoz tartozó zsírleválasztóink földbe telepített vagy szabadon álló kivitelűek. Névleges méretüket tekintve 1-7 l/s kapacitásban készülnek.
Iskolák, óvodák és bölcsődék konyháihoz az 1 l/s-4 l/s közötti hidraulikai teljesítményű, iszapfogó térrel integrált központi zsírfogó beépítését ajánljuk.
Üzemi étkezdék nagykonyháinál a nagy adagszám ( 1200-4000 adagszám) miatt már szükség van a 12-20 l/s teljesítményű leválasztóra is. Ezen berendezéseink vasbeton kivitelűek.
A zsírleválasztó berendezések főbb előnyei:
- könnyű kezelhetőség, hatékony üzemeltetés
- egyszerű karbantartás
- zárt rendszerű kivitel esetében ürítéskor nincsen kellemetlen szagképződés, mivel a berendezés zárva marad
- a megrendelő igényeihez való alkalmazkodás
- teljesen korróziómentes kivitel
- a tisztítónyílások gázzáró lefedése