PROBIG kotrórendszerek a Váci szennyvíztisztító telepen

2019. szeptember 12. 10:18

Vác város szennyvíztisztító telepének bővítési és fejlesztési projektjének keretében az Euro-Purator Kft. végzi a telepen lévő láncos kotrók telepítési és szerelési munkáit.

PROBIG kotrórendszerek a Váci szennyvíztisztító telepen

A telepen 2-2 medencepárban kerül kivitelezésre 4 db kotrórendszer. A kotrórendszer - az uszadék-elviteli csövön, a fő és egyéb tengelyeken, valamint a rögzítő-elemeken kívül - melyek rozsdamentes acélból készültek - kizárólag műanyag alkatrészeket tartalmaz, mely miatt az élettartama is meglehetősen hosszú, illetve a karbantartási igénye is kicsi. Minden egyes kotró külön motorral van ellátva. A medencepárokban az uszadék-elviteli csövek párosával és egymással összeköttetésben vannak szerelve, így az uszadék-elvitel egyetlen csőrendszerrel kezelhető. Alapvetően folyamatos üzemű, emberi beavatkozást nem igényel, tekintve, hogy el van látva egyedi, úgynevezett kotrás-figyelő rendszerrel, amely mechanikai probléma esetén leállítja a rendszer működését, ezáltal megakadályozva a rendszer további, vagy nagyobb mérvű rongálódását. A medencék egyenként 32,7 m hosszúak, a kotrólapátok pedig 7,4 m szélességben 1,5 m/s sebességgel végzik a feladatukat. A berendezésre az Euro-Purator Kft. 36 hónap garanciát vállal.

A PROBIG, mint minden esetben, így most is egy tökéletesen kompatibilis, rendkívül hatékony és teljeskörű megoldást dolgozott ki annak érdekében, hogy az alkalmazási területnek megfeleljenek. Rugalmas kivitelezési módszereket biztosítanak különböző tervek és anyagok felhasználásával. Amennyiben igény mutatkozik rá, akkor a már létező berendezéseket is a költségek szempontjából leghatékonyabb módon alakítják át, melyhez láncok, lánckerekek és kiegészítők exkluzív körét használják fel, mellyel a világon egyedülálló módon a legszélesebb választékot kínálják.

Vissza a hírekhez